sâmbătă, 31 martie 2012

Pink French

Azi am simtit viata in roz :) asa ca am optat pentru o manichiura frantuzeasca simpla si draguta foc.
Sper sa va placa,
Enjoy


Produse folosite: 
 
 Later edit: spre seara am mai adaugat un fluturas :)

Sanatate si frumusete

Cu siguranta macar in teorie cu totii stim ca unghiile sunt cartea de vizita a fiecarui individ. Da, ati citit bine nu am spus fiecarei femei, ci individ, pentru ca aceeasi regula de baza se aplica si barbatilor. O mana frumoasa si o unghie curata si ingrijita spune foarte multe despre om. Astazi in timp ce imi faceam manichiura am decis sa va scriu putin despre manichiura in general.
Am observat din pacate, ca de cele mai multe ori cand spun manichiura, anumite persoane spun "cu ce culoare?". Manichiura si ojatul unghiilor nu e una si acelasi lucru. Ojatul face parte din manichiura dar este doar o ramura, pe cand manichiura cuprinde o serie de proceduri complexe igienico-profilactico ce au ca scop ingrijirea mainilor si a unghiilor. Pe scurt: taierea unghiilor, pilirea, taierea sau impingerea cuticulelor,masajul maini si ojatul.Sa va spun partea mea preferata a manichiurii? Masajul mainii. :)E atat de relaxant si de placut sa stii ca mainile tale sunt rasfatate. Nici nu bagam de seama cat de importante si utile ne sunt mainile, asa ca trebuie sa le recompensam cum se cuvine. Indiferent daca decideti sa le pastrati naturale fara nici un lac peste unghie sau alegeti oje in culori diferite, important este sa fie curate, ingrijite si sa nu zgarie. O mana sanatoasa ne face viata mai frumoasa ;) Enjoy

miercuri, 28 martie 2012

Iarba e mai verde

Azi la fel ca in fiecare miercuri din ultima luna am fost la cursul de mani-pedi. Dupa putina joaca de cuvinte ne-am dat frau imaginatiei si ne-am apucat de ojat. Am vazut culoarea asta de verde si mi-a placut la nebunie asa ca am facut o manichiura french verde :). Insa cum nu putea ramane simpla fara macar o floare cat de mica, mi-am amintit de iarba verde de la tara si cat de dor mi-e de mirosul specific verii. Zis si facut modelul de camp inverzit cu fluturasi si pasari  :) Sper sa va placa. Enjoy



luni, 26 martie 2012

Flowers on my nails :)

 Fiindca nu pot sa pornesc in lume cu o singura postare pe blog incerc macar sa le cuprind pe toate in cateva postari de inceput :) Azi va arat cateva dintre ultimele mele modele pe care le-am purtat cu mandrie in ultimele saptamani.
  Astept sugestii si critici si mai ales cerinte cu ce sa postez si cat de des. Nu prea stiu exact cum sa procedez fiind noua in lumea blogurilor dar daca vreti si tutoriale sau produse achizitionate sa-mi spuneti. Floricele sunt foarte simplu de facut, aveti nevoie de un punctator (sau varful unul pix) si apoi trasati cu o scobitoare sau cu un instrument de trasat linii pe fiecare petala pana in mijlocul florii, apoi in mijloc puteti sa mai punctati cu o alta culoare sau chiar sa adaugati pietricele colorate :)



Primele manichiuri

   Aceasta a fost prima mea manichiura completa (taiat, pilit, taierea cuticulelor,masaj si ojat) executata pe o alta persoana si asa cum nimic din ce faci pentru prima oara nu uiti, la fel nu am sa uit nici eu prima mea manichiura. Eram la curs si asa inveti executand pe colegele tale :) Pentru mine sunt superbe si ingrijite si sunt mandra de ele. Sper sa va placa si voua.

Aici deja, am prins curaj :) eram la a2a manichiura completa si am avut onoarea sa am o clienta cu unghii foarte frumoase,sanatoase si lungi asa ca am reusit sa fac un french reusit zic eu (a fost primul meu french). Enjoy :)
Eiiii, poza asta imi va ramane la suflet mereu indiferent de ce voi face in viitor :) Eram la curs si colega mea scumpa Diana m-a lasat sa experimentez pe unghiile ei si cum am avut mana libera, pe fiecare unghie m-am jucat altfel :)

Inceputuri...

Cred ca a trecut mai bine de 2 ani de cand ma gandesc sa-mi fac un blog. Au trecut mai bine de 2 ani de cand nu stiu cu ce sa incep. Nici acum nu sunt sigura ca aceasta postare isi cunoaste sensul sau isi gaseste locul in acest blog, dar iata ca totusi dupa 2 ani am prins curaj sa am si eu blogul meu. Este deja de moda veche daca nu ai un blog, asa ca incerc si eu din rasputeri sa va prind din urma. Despre mine nu sunt prea multe de zis, ma numesc Particia si in prezent urmez un curs de manichiura-pedichiura si unghii tehnice.Despre blog si postarile ce vor urma sunt insa atatea de spus ca ma pierd printre cuvinte. In mare parte vor fi postari cu NOTD (nails of the day) idei de design-uri simple pe unghiile naturale, insa voi posta si despre instrumentele necesare pentru o manichiura ingrijita, teorii si cazuri despre manichiura in general si sunt convinsa ca pe parcurs vor exista si alte categorii de postari.Nu vreau sa va plictisesc de la inceput asa ca voi reveni direct cu postari mai interesante si direct la subiect.

Candy cane nails

 Am avut unghiile asa in perioada craciunului si desi a trecut demult am zis sa incep totusi cu postarea asta pentru ca sunt simple si delicioase :) Nu am facut mai multe poze atunci, sincer nu credeam ca ajung sa le postez pe un blog dar o sa ma revansez, promit.Stiu ca nu sunt perfecte sau ca se puteau face mai dese dungile rosii, insa pentru mine la momentul respectiv asa aratau bomboanele din trestia de zahar mai ales ca nici pe ele dungile rosii nu sunt drepte si uniforme ;)